Förnybar och fri från utsläpp av växthusgaser

Om solceller

Förnybar och fri från utsläpp av växthusgaser

Om solceller

Solen tillför mycket mer energi till jorden än vad människan använder. Potentialen är enorm vad gäller att skapa en hållbar solrevolution. 

Varför solel?

Fördelen är att solen finns överallt på jorden. Solel är förnybar och fri från utsläpp av växthusgaser. Den kan produceras utan att störa djur, natur eller människor. Just nu arbetar forskare över hela världen för att få fram solceller som är helt utan miljöpåverkan. Det behövs vissa sällsynta metaller och mineraler har en viss miljöpåverkan vid utvinning. Solenergi ger främst värme och varmvatten under sommarhalvåret och kan behöva kompletteras med något under vinterhalvåret.

Utvecklingen påverkas just nu av världsläget

Paneltillverkarna förbättrar succesivt sina produkter med nya teknologier som gör dem mer snälla mot miljön och effektivare att fånga solens strålar. Prisutvecklingen har gjort att fler valt att satsa på solpaneler och andra anläggningar.

Vi på Zenitec följer utvecklingen och driver utbildningar i vårt nätverk av återförsäljare för att se till att säkerställa kontinuerliga uppdateringar över hela Sverige. De flesta branscher lider i dag av komponentbrist som kan påverka leveranserna. Men vi på Zenitec arbetar med tillverkare från hela världen för att hitta kvalitativa lösningar i närheten. Vi är måna om ursprung, säkerhet och kvalitet.